CROS

Misiune, viziune şi valori

Despre CROS

CROS este o organizaţie de tineret dedicată organizaţiilor non-guvernamentale studenţeşti (ONGS-uri) şi voluntarilor acestora. Misiunea CROS este să crească impactul celor peste 200 de organizaţii studenţeşti din România.

Viziune: începem revoluţia în educaţie!

Experienţa practică, motivaţia intrinsecă şi autonomia oferite de organizaţii studenţeşti membrilor lor sunt nucleul unui model revoluţionar de educaţie.

Viziunea noastră este de a dezvolta modelul alternativ în aşa fel încât în următorii 20 de ani el să ducă la transformarea sistemului educaţional din România:

  • Etapa 1 – următorii 5 ani: modelul pus în practică în CROS evoluează într-o universitate alternativă
  • Etapa 2: univesitatea generează o masă critică de tineri puternici, conectaţi între ei care au experimentat educaţia alternativă bazată pe autonomie; b) în jurul nostru există o reţea de oameni care susţin principiile modelului CROS (etapa 1 + 5 ani);
  • Etapa 3: tinerii de care vorbeam, împreună cu alţi susţinători ai educaţiei alternative dezvoltă proiecte de transfer de bune practici, comunicare, formare, consultanţă, lobby şi advocacy sau antreprenoriat în educaţie, până când procesul de transformare la scară largă devine ireversibil (10 ani).

Viziunea noastră are în spate oameni, cu idealurile şi filosofia lor de viaţă. Ceea ce am hotărât să facem e legat de ceea ce suntem şi de lucrurile pe care punem preţ. Echipa CROS este formată din oameni diferiţi, aduşi împreună de următoarele valori împărtăşite:

Încredere şi Prietenie

Pentru noi, orice colaborare începe prin sinceritate şi comunicare deschisă. Aşa cultivăm încredere. Sprijinindu-ne pe încredere, şlefuind fiecare relaţie cu altruism şi empatie, ne dorim să construim prietenii frumoase.

Pasiune

Timpul se opreşte atunci când eşti absorbit de ceea ce faci. Alegem proiectele şi rolurile care ne hrănesc pasiunea şi ne valorifică potenţialul. Este important ca fiecare să fie în elementul său, acolo unde pasiunile şi talentele sale se întâlnesc. Căutăm bucuria şi partea distractivă în tot ceea ce facem.

Responsabilitate şi Lucru bine făcut

Detaliile fac diferenţa. Investim energie în a gândi lucrurile până la capăt. Apoi le facem până la capăt. Ne păstrăm nemulţumiţi pentru că întotdeauna se poate şi mai bine. Încercăm să ţinem cont de toate implicaţiile şi privim cu responsabilitate contextul mai larg al acţiunilor noastre.

Creativitate pentru Progres

Ne place să ne jucăm cu idei. Ne punem imaginaţia la lucru şi construim viziuni ambiţioase despre viitor. Dar ne considerăm “cu capul în nori şi cu picioarele pe pământ” şi ne antrenăm creativitatea în acelaşi timp cu realismul. Alegem să investim în ideile care fac diferenţa pentru o lume mai bună, cu oameni mai fericiţi.

CROS Live

Ce poţi face tu

Copyright © 2009 CROS. Powered by Wordpress

Proiect 1000